Joseph P. Babcock, die mahjong op grote schaal naar Amerika heeft geëxporteerd, had zich ten doel gesteld zoveel mogelijk geld te verdienen aan het Chinese spel. Nadat hij eerst scheepsladingen mahjongspellen in zijn geboorteland had verkocht, probeerde hij ook de rest van de wereld te veroveren, Europa voorop. In 1923 vestigde hij in Amsterdam The Continental Mah-Jongg Sales Co met de bedoeling Nederland -en Europa- warm te maken voor mahjong en mahjongartikelen.

De Amsterdamse Prins Hendrikkade ter hoogte van nummer 130. Enkele panden verderop vestigde zich het Nederlandse bedrijf van Babcock.
De Continental Mah-Jongg Sales Co wilde een breed assortiment mahjongproducten aan de Nederlandse man brengen. Het allergoedkoopste uit de collectie waren mahjongkaarten in een fleurig doosje. Daar zouden die zuinige Hollanders toch wel warm voor lopen.

Rood omlijst staat op de doos vermeld: Published by The Continental Mah-Jongg Sales Co, Prins Hendrikkade 149, Tel. 23015, AMSTERDAM.
De doos bevatte ondermeer vier doosjes, genummerd 1 tot en met 4, met daarin in totaal 144 mahjongkaarten.

Links de gelukskaarten. Daarnaast de winden en vervolgens de draken. Rechtsonder de achterzijde van Babcocks set speelkaarten.
Naast de 144 speelkaarten bevatte de doos aangepaste versie van Babcocks Rode Boekje, een scoreblok en twee kaarten, die aan twee kanten bedrukt waren.

Op de binnenkant van het omslag staat nadrukkelijk
vermeld: ‘Copyright door J.P. Babcock’. ‘Alle rechten
voorbehouden, eveneens alle vertalingsrechten in
welke taal ook.’ En onderaan: ‘Geautoriseerde
Nederlandsche vertaling’.

‘Mah-Jongg wordt gespeeld met 136 kaarten, waarvan steeds 4 geheel gelijk zijn’, meldt het Vereenvoudigd Spelreglement voor Mah-Jongg.

Om het tellen gemakkelijker te maken was een scoreblok bijgevoegd waarop de spelers hun positieve en negatieve scores konden bijhouden.
Bijgesloten werden ook twee kaarten, een met een verdubbelingstabel en een puntentabel en de ander met reclame.
Volgens de bijgevoegde reclamekaart biedt de Sales Company vijf verschillende mahjongspellen aan:
1. verpakt in een blikken doos.
2. verpakt in een fraaie houten doos.
3. verpakt in een fraai ladenkistje van Chinees hardhout.
4. een fraai ontworpen en kunstig gegraveerd spel in een eveneens fraai ladenkistje.
5. ‘een spel prachtig gegraveerde steenen op been, bijna niet van ivoor te onderscheiden. Het spel wordt gevat in een schitterende lakdoos met wit metalen handvatten.’
Met dank aan Joost van Doorne te Huizen.